Multumim Robbie | Chelsea Fan Club Romania

Primul Fan Club Chelsea FC din Romania

Multumim Robbie

Multumim Robbie

0 Comments 📁 Vocea editorului 🕔06.iulie 2012
Multumim Robbie

 Pentru inceput trebuie sa le multumesc celor de la Birmingham City, pentru ca daca nu ar fi refuzat cererea lui Roberto Di Matteo de a fi managerul lor, vara trecuta, sezonul 2011-2012 putea sa fie un sezon groaznic.

Luati in considerare acest scenariu groaznic : Spurs juca in locul nostru in Liga Campionilor, generatia noastra de aur nu ar fi castigat Liga Campionilor, iar cel mai groaznic lucru, l-am fi putut avea pe Rafa Benitez ca mananger.

Tottenham se pregateste pentru o noua Campanie de Europa League alaturi de marele ‘antrenorist’ AVB, iar noi le radem in fata deoarece am reusit sa castigam trofeul cu urechi mari. Am reusit acest lucru nu cu Ancelotti, nu cu Mourinho ci cu un interimar. Robbie si-a facut bine treaba, a castigat 2 trofee si a primit un contract pe 2 ani.

Noi fanii lui Chelsea nu prea aveam multe de spus in alegerea managerul pentru noul sezon. Insa ma gandesc ca presiunea fanilor i-au facut pe cei din conducere sa ii ofere un bine meritat contract lui RDM.

Acum, eu nu spun ca nu mai respect oameni precum, Mourinho,  Guus Hidink sau Carlo Ancelotti, care au adus succesul la club. Dar acesti oameni au fost angajazi pentru succesul lor la alte echipe.

Robbie, pe de alta parte, este si va fi intotdeauna o legenda pentru Chelsea. Nu doar pentru reusitele sale din mai, dar si pentru ceea ce a facut pentru noi cand juca la Chelsea.

Pentru fanii Chelsea mai tineri, Robbie a reusit sa marcheze  in secunda 42 in meciul cu Middlesbrough din finala Cupei Angliei. Acest lucru a fost mult mai important ca multe succese pentru club care au urmat in cursul anilor. Da, mai important decat evenimentele de la Munchen.

Sa punem acest lucru intr-o alta perspectiva : Chelsea nu mai castigase nimic important de 26 de ani si niciodata nu castigasem   nimic pe Wembley in afara de  Full Members Cup in 74 de ani de existenta. Dar Robbie a reusit sa puna capat acestor ani de frustrare, iar in urmatorii 15 ani am castigat 15 trofee.

El a inscris in 2 finale pe Wembley, fiind singurul jucator care reuseste acest lucru, insa a fost depasit un deceniu mai tarziu de Didier Drogba.

A fost o vreme cand Chelsea numea antrenori fostii ei jucatori, insa au fost si perioade cand cei din conducere au numit manager un jucator din echipa, Gianluca Vialli si Ruud Gullit au avut sansa de a aduce succesul pe Stamford Bridge insa au esuat. Cum pretentiile erau mari, si rezultate mici, Chelsea a trebuit sa caute manageri din afara Angliei.

Robbie a dovedit ca este un antrenor mare si ca are cu adevarat sangele albastru. Este clar ca avem unul dintre cei mai buni tineri antrenori la ora actuala din Europa.

S-ar putea argumenta ca a acaparat putina experienta la MK Dons si la West Bromwich Albion. Insa totusi a avut mai multa experienta decat a avut Pep Guardiola cand a preluat-o pe Barcelona in 2008.

Admitem ca norocul a jucat un rol important in victoriile noastre din Liga Campionilor, contra lui Barcelona si Bayern Munchen. Dar Robbie intr-un timp atat de scurt a reusit sa schimbe multe la echipa, a schimbat formatia in care juca echipa, a reusit sa ii faca pe jucatori sa aibe din nou incredere si a reusit sa duca echipa spre cel mai mare succes pe plan european.

El a dat dovada de curaj cand in finala Ligii Campionilor a inceput cu Ryan Betrand titular si lasandu-l pe banca pe Fernando Torres.

Cel mai important lucru pentru fanii lui Chelsea este ca Roberto Di Matteo are sangele albastru si este fara indoiala unul dintre noi.

Cand era antrenor la WBA Roberto Di Matteo a spus intr-o conferinta de presa ” Chelsea este in inima mea si va fi mereu.”.

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Only registered users can comment.