Invitat la emisiunea „FanZone” transmisa de Premier League TV, Eddie Newton a vorbit despre cativa jucatori ce fac parte din lotul de tineret al echipei.

Thorgan este asemanator lui Eden, are talent iar evolutia lui Piazon este una foarte buna. Merita sa faca parte din lotul de seniori. Josh nu a reusit sa evolueze pentru Swansea sezonul trecut, iar ca sa evolueze la Chelsea ar fi extraordinar de greu pentru el in momentul de fata. Vom urmari evolutiile lui, iar daca se va descurca in Championship cu siguranta sezonul viitor putem decide daca va face parte din lot sau nu. Este diferenta enorma intre fotbalul practicat de copii si nivelul cerut in Premier League.

Intrebat de fani despre transferul lui Oscar:

Oscar poate juca in multe pozitii, suntem foarte norocosi ca il avem la echipa, poate juca ca numarul 7, desi nu are calitatile unei extreme clasice, poate evolua si ca numar 10. Inca nu e pregatit sa evolueze ca pivot, mai ales ca ii avem pe Obi si Frank pentru aceasta pozitie. Cel mai des va evolua ca mijlocas ofensiv si extrema.

Intrebat despre situatia atacantilor, in special ratarea transferului lui Hulk:

Intotdeauna vor exista speculatii in jurul unui club mare. Roman conduce acest club ca pe o afacere. Daca ne intereseaza un jucator nu inseamna ca trebuie sa platim 10~15 milioane in plus pentru el. Daca preturile nu ni se par in conformitate cu potentialul si capacitatile jucatorului nu vom transfera.

Intrebat despre Eden Hazard:

Eden este un jucator extraordinar, insa trebuie sa intelegem ca nu putem cere tot timpul doar de la el. Eden trebuie sa fie odihnit pentru ca lupta in Premier League este abia la inceput, mai ales ca adaptarea la jocul din aceasta liga se face foarte greu. O sa fie surprins cat de curand de intensitatea jocului din PL si oricand poate sa iasa din forma daca nu avem grija sa-l menajam.

Intrebat despre Frank Lampard daca va lasa loc celor tineri:

Nu va putea juca in toate meciurile asa cum este el obisnuit, insa de un jucator cu experienta lui ai nevoie in meciurile importante. Lampard cu siguranta va face loc celor tineri in acest sezon.