Luni Chelsea a anuntat ca portughezul Raul Meireles a fost transferat la gruparea turca Fenerbahce.

Jucatorul portughez n-a fost niciodata cel mai placut jucator sau constant de pe Stamford Bridge, insa plecarea sa i-a facut pe fanii Albastrilor sa reactioneze in diferite moduri negative.

In ultima zi de transferuri, pe 31 august, Michael Essien a fost imprumutat pe un sezon la Real Madrid.In randul fanilor lui Chelsea nu parea sa fie o mare problema.

La doar o zi dupa ce acest lucru, opinile au inceput sa se schimbe. Plecarile lui Meireles si Essien i-a facut pe fanii lui Chelsea sa fie ingrijorati pentru partea defensiva a echipei lor.

Londonezii ii mai au acum pe Romeu, Mikel si Lampard ca mijlocasi defensivi, iar pe Ramires care joaca pe acel post doar la nevoie.

Ramires, sub comanda lui Roberto Di Matteo a jucat mijlocas dreapta, in acel 4-2-3-1.

Pe fanii lui Chelsea despartirea de Meireles sau Essien nu ar fi fost o problema, insa despartirea de ambii jucatori in ultimele momente a enervat putin fanii.

Ei bine, eu sunt de acord ca nu a fost o idee desteapta, insa nu sunt motive de ingrijorare.

Mikel si Romeu sunt jucatori tineri, mereu pregatiti sa intre in teren. Niciunul dintre cei doi jucatori nu au abilitati de atac, insa ambii sunt foarte buni ca mijlocasi defensivi. Frank Lampard probabil nu va putea sa joace mai mult de 25 de meciuri in acest sezon, insa cand va fi capabil sa intre in teren, va fi unul dintre cei mai buni mijlocasi din Europa.

In acest moment, toti 3 jucatorii sunt disponibili. Cu toate acestea, exista mereu riscul ca Lampard sa se accidenteze. Nu cred ca fanii lui Chelsea ar vrea sa vada perechea Mikel-Romeu mai mult de 3, 4 meciuri.

In cazul acesta, Roberto Di Matteo ar trebui sa-l treaca pe Bertrand sau chiar pe David Luiz langa Mikel. Pe Bertrand deja l-am vazut cum acapareaza zona cand joaca mijlocas defensiv, iar acesta nu a dezamagit niciodata. David Luiz nu a jucat niciodata in fata apararii, dar ar fi o idee bune sa incerce sa-l puna pe brazilian in fata lui Terry si Cahil.

Nu este nicio indoiala cum ca Chelsea nu ar avea o echipa mica in acest sezon. Albastrii au 23 de jucatori pe lista cu jucatorii care pot juca in Premier League, cu patru mai putini decat aveau sezonul trecut.

Cu toate ca Chelsea are o echipa mult mai subtire decat multe alte echipe din Europa, nu ar trebui sa fie o problema pentru Albastri. Toti cei 23 de jucatori au dovedit in trecut ca pot fi utili echipei.

In final, va fi o chestiune de cat de versatili pot fi jucatorii lui Chelsea. Daca vreunul dintre mijlocasii lui Chelsea se accidenteaza, Roberto Di Matteo va trebui sa schimbe pozitiile unor jucatori.