Sambata 8 August 19:30 ora Romaniei

Prima etapa din acest sezon in compania celor de la Swansea City. Pe Stamford Bridge, Chelsea va intalni o formatie care vine dupa un pre-sezon excelent si cu cateva nume noi in lot. De cateva sezoane Swansea se remarca in fotbalul englez pentru fotbalul pe care il practica. Desi spectaculos pe alocuri, cei de la Swansea nu au reusit inca sa devina una din fortele din Premier League, terminand sezonul trecut pe locul 8. Statistic vorbind Swansea practica un fotbal extrem de slab pentru o echipa de pe locul 8. Acuratetea suturilor, numarul paselor decisive dar si sansele de gol se afla sub nivelul echipelor de la mijlocul clasamentului din Premier League. Gary Monk doreste corectarea si indreptarea acestor statistici, iesind in evidenta in acest pre-sezon prin noile metode de pregatire implementate la Swansea. In cele din urma Swansea a reusit sa pacaleasca ochiul mai putin experimentat printr-un fotbal gen tiki-taka lasand impresia ca locul 8 in Premier League este un loc meritat.
Din punct de vedere al lotului, Swansea nu are niciun fel de problema. Ayew ramane principala arma de atac al celor de la Swansea.

De cealalta parte Chelsea nu a facut un pre-sezon reusit. Dupa un turneu extrem de obositor in Statele Unite, in ultimul amical Chelsea a aratat ca o echipa cu programul dat peste cap din cauza schimbarii fusului orar. Ca de fiecare data dupa un turneu ce a avut loc intr-o alta emisfera, jucatorii se adapteaza mai greu la schimbarile fusului orar dar si schimbarilor climatice.
Mourinho s-a aratat multumit de toate partidele, constatand ca s-au atins punctele unui antrenament eficient. Perioada de pregatire a pus sub semnul intrebarii diponibilitatea lui Diego Costa. La conferinta de presa Mourinho a declarat ca nu stie inca daca va incepe meciul cu Loic Remy, Falcao sau chiar Diego Costa.
In celelalte compartimente nu sunt probleme si vom vedea o asezare standard din sezonul trecut.

Meciul poate fi urmarit pe Eurosport iar discutii ca de obicei pe forum.