Sambata 12 Septembrie 2015, 14:45 ora Romaniei

Dupa o serie de rezultate slabe, pauza internationala ii ofera sansa lui Mourinho sa regandeasca si sa analizeze in profunzime jocul echipei sale. Daca majoritatea dintre noi am realizat ca Ivanovic este unul dintre jucatorii lui Chelsea care nu merge in acest sezon, Jose Mourinho a insistat meci de meci cu noul vice al lui Chelsea. Conform Opta Stats Ivanovic este veriga slaba din apararea lui Chelsea in acest sezon. Ivanovic a fost depasit prin dribbling in aceasta editie de campionat de 8 ori, in conditiile in care sezonul trecut, dintr-un total de 38 de etape Ivanovic a fost driblat de catre oponenti doar de 16 ori. Pe langa forma slaba a sarbului, Mourinho trebuie sa revitalizeze si mijlocul terenului. Cuplul Matic Fabregas nu functioneaza la fel de bine ca in sezonul trecut. Statisticile pentru Fabregas sunt dezastruoase pentru inceputul de sezon. In meciul cu City Fabregas a fost inexistent pe teren, ofensiv dar si defensiv. Forma slaba a lui Fabregas il pune si pe Matic in dificultate. Daca in sezonul trecut Ivanovic putea sa urce in atac fara probleme, datorita puterii de acoperire a lui Matic, in acest sezon, spatiile pe care Matic trebuie sa le acopere s-au marit o data cu scaderea calitatii jocului lui Fabregas. Chelsea nu-si mai poate permite sa se impiedice in urmatoarea perioada, mai ales ca programul se va aglomera o data cu inceperea Ligii Campionilor.
Martinez are deja avantajul moral asupra lui Jose Mourinho, o data cu ratarea transferului lui John Stones iar moralul in jurul echipei nu este unul stralucit. Exista probleme si cu starea fizica a jucatorilor. Courtois a suferit o interventie chirurgicala la genunchiul drept, interventie ce-l va tine departe de teren cel putin 8 saptamani. Oscar inca are probleme de la accidentarea stranie de la inceputul sezonului iar Mourinho a declarat ca e posibil sa fie prea devreme ca mijlocasul brazilian sa poate evolua.

Nici Everton nu sta bine la capitolul accidentari, nu mai putin de 7 jucatori absenti pentru Roberto Martinez. Leighton Baines, Bryan Oviedo, Tom Cleverley, Tony Hibbert, Darron Gibson si Steven Pienaar sunt doar o parte din jucatorii lui Everton care nu pot evolua astazi. In principiu Everton nu este o echipa care sa ofere prea multe emotii, insa Goodison Park ramane una dintre cele mai dificile arene din Anglia.

Inainte de pauza internationala, Mourinho vorbea despre modificari la primul 11 insa la conferinta de presa de ieri portughezul declara ca are incredere in jucatorii sai iar jucatorii sai au incredere in el.
In Romania meciul este transmis de catre Dolce Sport 2. Discutii despre aceasta etapa pe forum.