Proba video, din 2014 | Chelsea Fan Club Romania

Primul Fan Club Chelsea FC din Romania

Proba video, din 2014

Proba video, din 2014

📁 Informatii preluate din presa 🕔17.februarie 2012
Proba video, din 2014

Campionatul Mondial organizat de Brazilia ar putea beneficia de mult așteptata implicare a tehnologiei în cadrul fotbalului

Președintele FIFA, Sepp Blatter a confirmat faptul că proba video ar putea fi introdusă în cadrul mondialelor din 2014, ținând cont că realizarea unui sistem corespunzător se află în desfășurare. Dacă până în prezent Blatter respingea această idee, acum șeful forului de la Zurich admite că o schimbare de tendințe este probabilă.

În cadrul optimilor Campionatului Mondial desfășurat anul trecut în Africa de Sud, Angliei i-a fost refuzat în mod eronat un gol valabil, atunci când, la scorul de 2-1 pentru Germania, Frank Lampard a trimis un lob, care dupa ce a lovit bara a picat după linia porții, lucru neobservat de tușierul întâlnirii. Mannschaftul s-a impus cu 4-1 și englezii au acuzat atunci faptul că nu există o asemenea tehnologie.

„Cred că în 2012 vom avea un sistem pregătit să ne arate dacă un gol a fost înscris sau nu. El va fi introdus în cadrul Cupei Mondiale din 2014. A fost necesară această dezbatere pentru a-i împiedica pe englezi să mai sufere și alte nedreptăți” , a declarat Blatter pentru TF1.

Anglia nu este singura țară care a avut de pierdut în urma neacordării unui gol valabil în cadrul unei competiții majore. La europenele din 1996, în meciul dintre Bulgaria și România, la scorul de 1-0 pentru echipa lui Hristo Stoichkov, Dorinel Munteanu a expediat un șut bombă, care din transversală a intrat în poartă, dar de asemenea tușierul nu a văzut gol. Astfel, România suferea cel de-al doilea eșec din faza grupelor și era trimisă acasă.

Astfel, fotbalul s-ar alătura altor sporturi care folosesc tehnologia de ultim moment pentru a elimina orice urmă de dubiu cu referire la deciziile luate de arbitrii. Cel mai cunoscut sistem prezent în sport este Hawk-Eye-ul, folosit în tenis sau crichet încă din 2006.