varane

Sport (ziarul de casa al Barcelonei) vine cu un articol in care anunta interesul lui Jose Mourinho pentru Raphael Varane. Francezul, cumparat in perioada in care Mourinho se afla la Madrid, se pare ca are o clauza de reziliere in valoare de 30 de milioane de euro pe care antrenorul lui Chelsea este pregatit sa o activeze la vara. Stirea vine, oarecum, ca si „raspuns” la articolul de ieri al ziarului rival, AS, care a anuntat intentia clubului din capitala Spaniei de a-l transfera pe Thibaut Courtois, jucator dorit si de rivala FC Barcelona. Daca va intrebati de unde si pana unde ar sti ziarul de casa al Barcelonei detalii despre o eventuala afacere intre Real Madrid si Chelsea, raspunsul este foarte simplu – legaturile dintre clubul catalan si Raphael Varane. Ziaristii au cunostinta de aceasta clauza pe care Barcelona a activat-o in vara anului trecut, insa francezul nu si-a dorit sa o paraseasca pe Real Madrid pentru rivala de moarte.

Varane este unul dintre jucatorii apreciati de Mourinho in perioada petrecuta de portughez la Madrid, timp in care a strans 48 de meciuri si la un moment dat devenise chiar titular inaintea lui Sergio Ramos si Pepe. Antrenorul lui Chelsea l-ar vedea pe francez ca inlocuitor al lui David Luiz, al carui viitor este in dubiu. La randul lui, Varane are numai cuvinte de lauda la adresa lui Mourinho, pentru care si-a aratat intotdeauna admiratia.

„Jose Mourinho este un luptator adevarat si un invingator si transmite asta si jucatorilor sai. Pe oriunde a mers a creat echipe „cu caracter” si cu spirit de lupta. Mi-a spus ca voi avea sansa mea sa intru sa joc si ca asa voi incepe incet, incet sa ma cunosc mai bine, atat in plan personal, cat si ca jucator. Si s-a tinut de cuvant. In cei doi ani cat am jucat sub comanda lui, intotdeauna s-a tinut de cuvant si a stiut sa ma introduca in echipa exact in momentele potrivite.” Raphael Varane

Un alt francez care se afla in vizorul lui Chelsea este Giannelli Imbula, mijlocasul defensiv al lui Marseille, pe care Mourinho doreste sa il aduca la echipa pentru a-l inlocui pe John Obi Mikel, jucator care, mai mult ca sigur, la vara o va parasi pe Chelsea. 18 milioane de euro este dispusa Chelsea sa ofere pentru tanarul francez, iar Marseille n-ar refuza aceasta oferta. Imbula a fost declarat jucatorul sezonului trecut din Ligue 2, atunci cand evolua pentru Guingamp, iar informatiile venite din Franta sustin ca Chelsea a avut scouteri la multe meciuri ale lui Marseille din acest sezon. Arsenal este si ea interesata de francezul cu origini congoleze.