Chelsea a anuntat astazi despre noul contract pe care Oriol Romeu l-a semnat cu formatia londoneza. Romeu va juca la Chelsea pana in 2017. In varsta de 22 de ani mijlocasul venit de la Barcelona in vara lui 2011 a fost fortat de o accidentare mai grava sa stea departe de coechipierii sai de la Chelsea. Dupa un sezon imprumutat la Valencia, Romeu a revenit la Cobham in aceasta vara iar aseara a jucat timp de 70 de minute in primul amical al verii. Mijlocasul lui Chelsea reflecta asupra primului sau joc in tricoul lui Chelsea dupa accidentarea din decembrie 2012.

Romeu  a jucat aseara in prima repriza alaturi de Marco van Ginkel, iar in a doua alauturi de Nemanja Matic.

“Managerul mi-a spus ca voi juca mai mult. M-a intrebat daca sunt pregatit, deci ma asteptam sa joc mai mult de-o repriza.”

“Ma simt bine, am fost oboist dupa meci, dar asta este ceva normal dupa o perioada lunga de pauza. Cand te intorci la antrenamente este greu, dar am jucat bine si a fost o victorie frumoasa.”

Romeu a fost impresionat de tinerii de la acadamie.

“Ne-am antrenat cu ei toata saptamana si stiam ca sunt foarte buni.”

“Sunt cu totii jucatori fantastici si cred ca Chelsea are viitorul asigurat pentru urmatorii 5-10 ani. Este frumos sa-i vezi jucand si ar fi foarte interesant daca ar ajunge sa joace constant la prima echipa.”

Romeu care a semnat cu Chelsea in 2011, considera ca imprumutul la Valencia a fost o experienta frumoasa, dar acum priveste inainte.

“Este bine sa fiu inapoi, sa-mi vad colegii si sa petrec timp cu ei. Vreau doar sa ma antrenez cat de greu se poate, sa joc cat pot de mult si sa dau tot ce-am mai bun. Asta este filozofia mea.”

“Am jucat la Valencia 16 sau 17 meciuri, deci totul a fost bine la final. Acum sunt aici si privesc spre viitor, trecutul este in spate. Trebuie sa lupt pentru locul meu in echipa si vom vedea ce urmeaza.”

“Cei din staff-ul tehnic sunt multumiti de mine, ma antrenez bine si fac ceea ce trebuie sa fac. Trebuie sa continui in acest fel.”

Romeu a vorbit si despre transferul lui Cesc Fabregas la Chelsea, jucator care se va alatura echipei saptamana viitoare.

“Este un jucator de top, de clasa mondiala, sunt sigur ca va ajuta echipa. Sunt fericit sa vad clubul aducand jucatori de acest calibru. Este foarte bine sa-i avem.”