Ruptura in perioada de … tranzitie

Ruptura in perioada de … tranzitie

📁 Vocea editorului 🕔01.februarie 2012
Ruptura in perioada de … tranzitie

Au trecut 23 de etape în care am văzut cum echipa a făcut 3 meciuri bune în toată această perioadă, exceptând meciurile din Champions League.
Cu un joc mediocru, ne împiedicăm de echipe ca Aston Villa, Swansea și QPR iar viitorul nu pare deloc sigur. Ne-au trebuit vreo 6 etape să înțelegem că NU ESTE INDICAT să practici un joc cu „HIGH LINE” în Premier League, nu când ai oponenți ca Arsenal sau Manchester City – pressingul adversarului începe în momentul când portarul a pasat mingea.
Stau și mă întreb, după jocul făcut în FA Cup împotrivă celor de la QPR și după ce am asistat la incredibila neputință arătată de ai noștri în meciul cu Swansea, când oare AVB va înțelege că Chelsea NU POATE PRACTICA jocul pe care el îl cere?
Singurul jucător, în momentul de față, care poate înțelege și aplica filozofia lui Villas-Boaș este Ramires.
L-am urmărit aseară pe dl. Pat Nevin (după meciul cu Swansea) care se mințea singur despre efectele benefice ale filozofiei aduse de Villas-Boaș la acest club. În momentul de față eu nu le văd, nici clasamentul nu vrea să mă contrazică și ce e mai trist că nici jocul echipei nu vrea să mă contrazică.
Tocmai am făcut egal cu o echipă de pe locul 13, într-adevăr o echipă foarte disciplinată și urmează returul cu Manchester United, meci în care Lampard, Terry, Drogba și Ashley Cole nu vor putea juca.
Din nou așteptăm un rezultat mare și nu ne rămâne altceva de făcut decât să sperăm că se va trezi din visare și va găsi „calea de mijloc”. Funcția de manager îl obligă să ofere liantul dintre vechea și noua generație de jucători.