Roberto Di Matteo a declarat nu doar o data ca sangele lui este albastru, el s-a bucurat de viata la Chelsea atat ca jucator, dar acum si ca manager. A castigat trofee in ambele perioade. In sezonul trecut ne-a aratat geniul sau, creand tacticile superbe din meciurile cu Barcelona si Bayern. Cu toate acestea, ii voi scrie niste sfaturi lui Robbie.

1. Tactica ar trebui sa fie mai ofensiva.

2. Sa schimbe primul 11 la momentul potrivit

3. Sa-l motiveze pe Torres tot timpul

4. Cel mai bun 11 in toate meciurile

1. Di Matteo de cand a fost numit la Chelsea a folosit acel 4-2-3-1. Aceasta tactica poate avea rol defensiv dar si ofensiv. Desigur italianul nostru zambaret prefera acel 4-2-3-1 defensiv, insa in opinia mea uneori este gresit. Daca Robbie ar juca mai ofensiv creativitatea lui Hazard, Mata si a lui Lampard ne-ar putea ajuta sa devenim „Regii Angliei”. De ce vreau ca tactica sa fie mai ofensiva? Pentru ca : in meciul cu Wigan, am marcat rapid 2 goluri in primele 10 minute, apoi insa am facut pasul in spate, iar Wigan a prins curaj. Meciul cu Reading, la fel am pornit foarte bine, insa apoi, jocul s-a rupt si ne-am vazut condusi si a trebuit sa atacam cu toata echipa pentru a castiga meciul. In meciul cu Newcastle am dominat prima repriza, iar acest lucru s-a vazut, marcat doua goluri si ne-am creat multe ocazii, dar in repriza secunda ne-am retras si daca Cisse avea norocul din sezonul trecut ne putea costa. Impotriva celor de la QPR, un meci greu, insa controlat, nu 90 de minute, dar controlat, am avut cateva emotii in repriza a doua.

2. Sa folosesti mereu toti jucatorii e o problema cu care toti managerii se confrunta. RDM trebuie sa realizeze cine trebuie odihnit si cine trebuie sa joace. Sa joace cu jucatorii de baza in meciul cu Wolves din Carling Cup ar fi o decizie foarte, foarte proasta, insa daca daca va folosi o echipa experimentala pentru mine va fi excelent. Sa joci din nou cu toti jucatorii de baza cu Stoke, inainte de meciul din deplasare cu Arsenal la fel ar fi o decizie proasta. Daca ar juca cu aceeasi echipa experimentala in meciul cu Stoke ar fii o idee buna. Trebuie sa ne dam seama care este echipa „principala” si care este echipa de „rezerva”.

1. Primul 11 pentru meciurile din Premier League, Liga Campionilor, Cupa Angliei (cele importante) :

Cech

Ivanovic – Cahil – Terry – Cole

Mikel – Lampard

Ramires- Hazard – Moses

Torres

2. Primul 11 pentru meciurile din Carling Cup :

Turnbull

Azpilicueta – Luiz – Chalobah – Bertrand

Romeu – Mikel

Marin – Oscar – Piazon

Sturridge

3. Moralul lui Torres trebuie sa fie tot timpul ridicat. Cand are incredere in sine, este fantastic, de neoprit, cand moralul este la pamant, joaca foarte prost si pare indiferent. Di Matteo trebuie sa se asigure ca Nando este fericit pe teren, doar asa vom vedea multe goluri si pase de gol din partea numarului nostru 9. Acest lucru se va intampla doar daca va juca cu el in cele mai importante meciuri si il va motiva sa joace bine. Echipa nu se rezuma doar la el, insa cand ai doar 2 atacanti in lot, trebuie sa faci anumite sacrifici.

4. Di Matteo trebuie sa aleaga cel mai bun prim 11 in meciurile importante din acest sezon, trebuie sa isi dea seama pe cine va trebui sa foloseasca in aparare, la mijloc si in atac. Sa isi dea seama de acest lucru poate va dura ceva timp, insa cand va afla, Chelsea va fii de neoprit.

La final un mic videoclip pentru John Terry. Nu conteaza ce spun altii John, noi te iubim! Capitan, legenda, lider!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XD6eIPTnzSI&feature=player_embedded[/youtube]