„Spray-ul invizibil”, testat in fotbal

„Spray-ul invizibil”, testat in fotbal

📁 Informatii preluate din presa 🕔17.februarie 2012
„Spray-ul invizibil”, testat in fotbal

Forul mondial care reglementează legile sportului-rege ia în considerare dotarea arbitrilor cu un spray pentru marcarea distanţei de 9 m la fazele fixe

International Football Association Board (IFAB), singura organizaţie care poate modifica regulamentul jocului de fotbal, a confirmat că va analiza introducerea la nivel global a „spray-ului invizibil”. Arbitrii care au oficiat la Copa America au utilizat respectiva substanţă, care rămâne vizibilă timp de 45 de secunde, pentru a obliga zidul să respecte distanţa la loviturile libere.

În acest mod s-ar scurta timpul de la luarea deciziei până la reluarea jocului, dispărând astfel obişnuitele parlamentări, inovaţia testată pe continentul sud-american demonstrându-şi deja viabilitatea.

IFAB, for alcătuit din FIFA şi federaţiile de fotbal din spaţiul britanic, se va întruni luna viitoare la Londra pentru a discuta măsura. Tot atunci, oficialii vor analiza şi alte posibile modificări de regulament, precum introducerea tehnologiei pe linia porţii, suplimentarea arbitrilor asistenţi şi permiterea unei a patra schimbări de jucători, dacă meciul ajunge în prelungiri.

În trecut IFAB a impus câteva schimbări importante în regulamentul fotbalului, precum interzicerea prinderii mingii de către portar la o pasă înapoi sau acordarea cartonaşului roşu pentru o intrare din spate.