Avocații căpitanului echipei de fotbal a Angliei plănuiesc să acționeze în instanță ministerul sănătății din India, după ce imaginea sa a apărut pe pachetele de țigări din această țară în cadrul unei campanii anti-fumat

John Terry (31 de ani) va lua poziție față de o agenție guvernamentală din India, în contextul în care figura sa estompată este folosită în campania anti-fumat din această țară.

“Am evaluat această chestiune împreună cu clientul nostru, iar astăzi am primit instrucțiuni să întreprindem acțiunile care se impun” , a declarat Keith Cousins, din partea companiei Elite Management, care se ocupă de imaginea publică a fotbalistului englez.

Partea vizuală a campaniei a fost concepută de agenția indiană DAVP și a fost aprobată de Ministerul Sănătății din această țară, pentru a fi reprodusă pe pachetele de țigări.

Contactat de Indian Express, directorul general al firmei DAVP, K. S. Dhatwalia, a recunoscut că a fost folosită fotografia jucătorului de la Chelsea, însă nu a putut preciza cum a fost posibilă lansarea ei pe piață: “Am trimis conținutul creativ la Ministerul Sănătății, iar ei l-au aprobat și l-au pus în circulație. Dar cum a ajuns să fie folosită imaginea lui Terry nu estt clar. Încerc să descopăr”.

Un oficial din cadrul Ministerului Sănătății din India, care și-a păstrat anonimatul, s-a distanțat de orice implicare în folosirea frauduloasă a imaginii fotbalistului: “Conținutul creativ ne-a fost furnizat de către DAVP, iar noi l-am pus în circulație, după aprobarea necesară. Nu suntem responsabili de imaginile care au putut fi folosite de DAVP și nu putem spune dacă este sau nu fotbalistul”.

Pe unele pachete de țigări comercializate apare un avertisment sub forma unei fotografii a unui bărbat cu pieptul gol, ce seamănă izbitor de mult cu fundașul central al lui Chelsea, desupra sloganului ‘Fumatul Ucide’.

John Terry urmează să se prezinte în fața unei instanțe judecătorești din Anglia, pe 1 februarie, pentru a răspunde acuzației de ofensă verbală cu caracter rasist la adresa lui fundașului lui Queens Park Rangers, Anton Ferdinand, pe care i-ar fi adus-o în timpul unui meci de Premier League din luna octombrie. Fotbalistul a respins acuzația.