Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Transferul lui Willian la Chelsea merge ca uns

Transferul lui Willian la Chelsea merge ca uns

Shakhtar Donețk a dezvăluit că playmaker-ul brazilian este dornic să se transfere pe Stamford Bridge și a sugerat că buna relație dintre cluburi ar putea facilita un acord

Sergei Palkin, președintele consiliului de administrație al clubului Shakhtar Donețk, a afirmat că este posibil ca englezii de la Chelsea să nu fie nevoiți să achite clauza de reziliere în valoare de 35 de milioane de euro a lui Willian (23 de ani), vedeta din atacul formației ucrainene.

În ciuda insistențelor managerului Andre Villas-Boas, Chelsea nu va transfera în ianuarie niciun jucător care nu este eligibil pentru Liga Campionilor, însă clubul patronat de Roman Abramovich continuă să se intereseze de jucătorul care poartă tricoul cu numărul 10 la Shakhtar Donețk. Se pare că gruparea de pe Donbas Arena a respins deja o ofertă în jurul a 25 de milioane de euro.

Willian are o clauză care îi permite să părăsească pe Shakhtar Donețk înainte de termen doar dacă se virează 35 de milioane de euro în visteria formației din regiunea minieră a Ucrainei, însă Palkin a sugerat că buna relație dintre cele două cluburi, împreună cu dorința fățișă a jucătorului de a se transfera la Chelsea, ar putea reduce în cele din urmă nota de plată pe care englezii o vor plăti.

„Nu avem nicio dorință stringentă de a-l vinde pe jucător, dar în fotbal unele lucruri sunt imposibil de evitat” , a declarat Sergei Palkin pentru cotidianul britanic Daily Mail.

„Dacă nu ar fi fost buna noastră relație cu Chelsea – iar Willian nu își ascunde intenția de a își încerca puterile la unul dintre cele mai bune cluburi din Premier League – am insista asupra clauzei de reziliere în valoare de 35 de milioane de euro prevăzută în contractul jucătorului. Este important să se înțeleagă că vorbim despre dorința lui Chelsea de a-l cumpăra pe Willian, nu de dorința lui Shakhtar de a-l vinde” , a precizat Palkin.

Pe numele său complet Willian Borges da Silva, fotbalistul brazilian a ajuns în 2007 la Shakhtar Donețk, după ce echipa antrenată de Mircea Lucescu a plătit circa 15 milioane de euro clubului Corinthians din São Paulo, care l-a descoperit și format.

Antrenorul român în vârstă de 67 de ani a fost externat astăzi din Spitalul Universitar, acolo unde a fost îngrijit după ce a suferit mai multe fracturi la coaste, în urma unui accident rutier produs în București, pe 6 ianuarie.

Top