Traore, noua minune a Africii | Chelsea Fan Club Romania

Primul Fan Club Chelsea FC din Romania

Traore, noua minune a Africii

Traore, noua minune a Africii

📁 Informatii preluate din presa 🕔01.februarie 2012
Traore, noua minune a Africii

Un puşti de doar 16 ani, legitimat deja de englezii de la Chelsea Londra, şi-a făcut debutul la competiţia găzduită de Gabon şi Guineea Ecuatorială.

Chiar dacă a părăsit prematur Cupa Africii pe Naţiuni, naţionala statului Burkina Faso şi-a pus amprenta asupra competiţiei.

Contra Sudanului (1-2), burkinabezii l-au folosit pe Bertrand Isidore Traoré, un puşti de 16 ani devenit cel mai tânăr fotbalist prezent la ediţia din acest an.

„Sentimentul e greu de descris. Pentru un jucător tânăr, cum sunt eu, a juca la Cupa Africii e o mare bucurie. Am câştigat experienţă”, a declarat Traoré.Chelsea s-a bătut cu United pentru el

Mijlocaşul născut la Bobo- Dioulasso, pe 6 septembrie 1995, e considerat noua minune a Africii. Descoperit de francezii de la Auxerre, aparţine clubului englez Chelsea, care l-a cumpărat anul trecut.

Pentru achiziţionarea lui, Chelsea s-a bătut cu Manchester United. Bertrand l-a avut alături în lotul naţionalei din Burkina Faso pe Alain Traoré, fratele său mai mare. Acesta, în vârstă de 23 de ani, e cel care l-a recomandat pe fratele său mai mic francezilor de la Auxerre.

Sudan iese la liman

Naţionala Sudanului s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale Cupei Africii. Trupa lui Mohamed Abdalla Ahmed a învins cu 2-1 pe Burkina Faso, în ultima partidă din Grupa B, şi i-a luat faţa Angolei la golaveraj.

Mudather Eltaib Ibrahim El Tahir (Al- Hilal Club of Omdurman/ Sudan), a reuşit o „dublă” (33 şi 80), Issiaka Ouédraogo (Admira Wacker Viena) semnând reuşita de onoare a burkinabezilor (90+6).Suprinzătoarea selecţionată a Sudanului e formată exclusiv din fotbalişti care evoluează în campionatul intern.

Tot luni, Coasta de Fildeş şi-a respectat blazonul şi a învins simplu Angola, 2-0 (Eboué – 33, Bony – 65), echipă ce avea nevoie de un punct pentru a merge în „sferturile” competiţiei din Gabon şi Guineea Ecuatorială.