Te afli aici
Acasa > Informatii preluate din presa > Villas-Boas, antipatic în vestiarul lui Chelsea

Villas-Boas, antipatic în vestiarul lui Chelsea

Cel mai tânăr manager din Premier League trage ponoasele politicii sale de a fi distant față de jucători, în tentativa sa de a se impune pe Stamford Bridge

Dialogul cu jucătorii este un exercițiu pe care portughezul André Villas-Boas nu l-a exersat îndeajuns în cele șase luni de când ce află la cârma lui Chelsea.

Goal.com dezvăluie că Villas-Boas abia dacă a vorbit între patru ochi cu fotbaliștii pe care îi are la dispoziție, în afara instrucțiunilor tactice sau a indicațiilor strict legate de antrenament, iar acest fapt a dus la tot mai multă nemulțumire din partea veteranilor echipei.

Fotbaliști exponențiali pe Stamford Bridge, precum John Terry, Frank Lampard, Petr Cech, Didier Drogba sau Ashley Cole au avut permisiunea diverșilor manageri care s-au succedat la conducerea lui Chelsea, începând de la Claudio Ranieri, să conducă vestiarul așa cum consideră ei de cuviință.

Însă, Villas-Boas, care la 34 de ani este cu doar cinci luni mai în vârstă decât Drogba, respectiv cu nouă față de Lampard, a încercat să-și imprime authoritatea slăbind influența pe care o exercită “seniorii” echipei.

O sursă din cadrul clubului Chelsea a explicat: “Nu este un lot fericit. Se pare că este o strategie deliberată din partea lui Villas-Boas să nu le vorbească jucătorilor. Villas-Boas crede că este necesar acest lucru pentru a se impune în fața echipei, dar este multă distanță și ostilitate între el și jucători. Veteranii echipei se simt dați la o parte de el”.

Alte voci au vorbit despre “uimirea” anumitor jucători ai lui Chelsea atunci când portughezul a dat cu piciorul unor ocazii de a-l lăuda public pe Frank Lampard, după ce mijlocașul, al cărul statut în cadrul echipei a fost considerabil diminuat în acest sezon, a marcat pe final de meci goluri care au adus victoria împotriva lui Manchester City, respectiv Wolverhampton, nu mai departe de luna trecută.

În ambele ocazii, Villas-Boas a refuzat să vorbească despre Lampard și a ales să facă observații amabile despre valoarea colectivă a jucătorilor și că nu contează cine dă golurile.Ziariștii din Albion au notat și faptul că nu mai există un avocat al jucătorilor, care să netezească relația dintre jucători și managementul clubului, lucru care i-a deranjat pe sportivii obișnuiți să aibă o linie de comunicare cu factorii decizionali.

Rolul de avocat al jucătorilor fusese jucat în trecut de fostul asistent al lui Carlo Ancelotti, Ray Wilkins, care a fost concediat în luna noiembrie a anului trecut, și de către Paul Clement, preparatorul fizic care a activat sub toate conducerile numite după cumpărarea clubului de către Roman Abramovich, până când a fost licențiat, la scurt timp după învestirea în funcție a lui Villas-Boas.

Goal.com a relatat în noiembrie că scaunul lui André Villas-Boas este considerat sigur doar în măsura în care Chelsea își asigură calificarea automată în grupele Ligii Campionilor, în sezonul viitor. Deja la vârful clubului nu se mai așteaptă al patrulea titlu național din era Abramovich.

Portughezului i s-a promis răgazul pentru a construi o echipă de succes și cu un stil de joc agreabil, însă au fost ridicate semne de întrebare cu privire la unele tactici ale sale atât pe teren, cât și în afara sa.

Top