Willian Borges da Silva | Chelsea Fan Club Romania

Primul Fan Club Chelsea FC din Romania

Willian Borges da Silva

Willian Borges da Silva

0 Comments 📁 Vocea editorului 🕔23.august 2013
Willian Borges da Silva

Desi Chelsea a mai fost interesata de micutul brazilian si in trecut, niciodata discutiile nu au fost atat de avansate, iar din moment in moment asteptam confirmarea oficiala cum ca Willian a semnat cu Chelsea.
La un pas de Tottenham, Willian se pare ca a refuzat un transfer la „gaini” in ciuda negocierilor avansate in care se aflau cele doua parti. Chelsea a facut o oferta practic imposibil de refuzat, brazilianul declarandu-se fan al echipei de pe Stamford Bridge.

Este Willian un jucator pentru Chelsea?
Cu 6 mijlocasi cu potential ofensiv in echipa, Chelsea il doreste pe al saptelea. Mourinho nu mai doreste ca Juan Mata, Eden Hazard si Oscar sa mai fie folositi pana la epuizare (cum s-a intamplat sezonul trecut) si isi asigura rezerve pentru cei trei.
Nu stim daca Willian este ceea ce cauta mijlocul ofensiv al lui Chelsea. In varsta de 25 de ani (unele publicatii scriu ca are doar 23 de ani), Willian este un jucator ambidextru, pozitia sa naturala in teren este in banda stanga dar poate evolua si ca numar 10. Evaluat undeva in jurul a 30 de milioane lire sterline, pretul lui Willian este unul foarte mare, in conditiile in care regulile FFP impuse de UEFA sunt extrem de clare in ceea ce priveste sumele cheltuite pentru jucatori. Si chiar daca nu ar fi fost implicat FFP in aceasta ecuatie, pretul lui Willian se apropie de cel platit de Chelsea pentru Eden Hazard, iar diferentele dintre cei doi sunt destul de pronuntate.

Desi s-a bucurat de un succes continuu in campionatul Ucrainei, Willian nu face parte din jucatorii de elita din fotbalul mondial, selectiile in nationala Braziliei fiind extrem de putine. Cu 2 selectii in nationala „mare” a Braziliei si trei la tineret Willian ar putea intampina probleme serioase in obtinerea dreptului de joc in Premier League, fiind jucator extra-comunitar.
Avem tendinta sa punem la indoiala calitatile jucatorilor de pe lista lui Chelsea atunci cand raportam la pretul vehiculat pe site-urile de specialitate.
In conditiile actuale, Willian nu ar fi jucatorul de care este nevoie la Chelsea si in niciun caz suma vehiculata nu se justifica. Atunci cand platesti aprox. 30 de miloane de lire sterline este de asteptat ca jucatorul sa se numere printre titulari si este imposibil de crezut ca Willian ar putea sa se ridice la nivelul lui Mata, Hazard sau Oscar.
Cu un fizic deloc impunator (70 de kg, 1.7m inaltime) Willian se bucura de o tehnica extrem de buna. Jucator caruia ii place sa penetreze apararea adversarilor cu balonul la picior insa e multe ori tine prea mult de minge si devine usor de deposedat. Nu se bucura de o acceleratie impresionanta insa in ajutorul sau vine controlul balonului.

In plan defensiv Willian este aproape inexistent. Nu este obisnuit sa participe la jocul apararii si nici nu este ajutat de fizicul sau sa respinga atacurile adversarilor. In mare parte a carierei sale Willian a evoluat la cea mai buna echipa dintr-un campionat modest iar experienta in competitiile europene este relativ mica, chiar daca a marcat impotriva lui Chelsea de doua ori in sezonul trecut de Champions League.

Foarte interesant acest transfer, mai ales ca nu stim ce planuri are Jose Mourinho cu Willian sau daca a aparut vreodata pe lista lui Mourinho; nu cumva acest transfer s-a efectuat la insistentele directorului sportiv Michael Emenalo din motive necunoscute inca?

 

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Only registered users can comment.