Zenden revine | Chelsea Fan Club Romania

Primul Fan Club Chelsea FC din Romania

Zenden revine

Zenden revine

0 Comments 📁 Informatii chelseafc.com, Stiri 🕔23.noiembrie 2012
Zenden revine

Noul manager Rafael Benitez a confirmat ca fostul jucator de la Chelsea, Boudewijn Zenden ii va fi secund.

De asemenea aduce inapoi 2 oameni cu care a lucrat la Liverpool Paco de Mieguel, preparator fizic si Xavi Valero care va lua parte din departamentul de analiza.

„Nu voi schimba mult la echipa, deoarece stiam cand am venit aici ca echipa are antrenori foarte buni. Am adus cateva persoane care vor face lucrurile mai usoare pentru mine. Daca vreau sa fac ceva, trebuie sa fac ceva foarte repede. Nu avem prea mult timp pentru ca avem o multime de meciuri in luna urmatoare. L-am ales pe Zenden, deoarece a fost jucatorul meu, dar in acelasi timp a jucat 3 ani si pentru Chelsea. Cunoaste mediul si de asemenea vorbeste diferite limbi. A fost un profesionist fantastic, cand a fost jucatorul meu.”

Zenden a jucat la Chelsea intre 2001 si 2004. Claudio Ranieri l-a adus de la Barcelona. A luat parte la crearea unui nou mijloc pentru Chelsea alaturi de Frank Lampard si Emmanuel Petit care ajunge in vara cand vechea garda Dennis Wise si Gustavo Poyet au plecat.

A marcat la debutul sau la Chelsea impotriva lui Newcastle, unul din cele 4 goluri marcate pentru albastrii, incluzand un voleu intr-un meci acasa impotriva lui Manchester United.

A jucat in finala Cupei Angliei din 2002, pierduta impotriva celor de la Arsenal. A jucat 59 de meciuri pentru Chelsea dintre care 30 de meciuri ca titular. In al treilea an a fost imprumutat la Middlesbrough, echipa cu care a castiga Cupa Ligii, in finala chiar el inscriind golul victoriei.

Dupa ce ii expira contractul cu Chelsea, in sezonul 2004/05 ajunge la Middlesbrough. Apoi merge la Liverpool si Benitez este managerul sau pentru 2 sezoane. A fost accidentat o perioada lunga de timp, dar a jucat in finala Ligii Campionilor din 2007.

Si-a inceput cariera de fotbalist la PSV Eindhoven, inainte de a castiga un titlu in Spania, a jucat si la Marseille, iar apoi s-a retras in Anglia, la Sunderland.

A jucat pentru Olanda 54 de meciuri si a jucat in semifinala de la Euro 2000.

 

No Comments

Sorry, No Comments, Yet !

There are no comments for this article at this moent, but you can be first one to leave a comment.

Only registered users can comment.